Om Global Girls

Global Girls er et interkulturelt pigeprojekt, hvor piger i Danmark og piger i Nepal lærer om hinanden gennem små film optaget med mobiltelefonen.

Pigerne mødes en gang om ugen i grupper, ser hinandens film, snakker om filmene og sender spørgsmål til hinanden. De lærer også at filme og redigere film.

Pigegrupperne ledes af frivillige unge fra organisationerne Skoleliv i Nepal i Danmark og Ujyaalo Lalteen Foundation i Nepal. De unge er rollemodeller for pigerne og hjælper dem med at dele deres livshistorier. Samtidig udveksler de unge selv livshistorier gennem projektet og lærer på den måde mere om, hvordan det er at være unge i hhv. Danmark og Nepal.

Vores vision er en verden med mindre social ulighed, og vi tror på, at når børn og unge vokser op med et mere nuanceret billede af unge i andre dele af verden, så har de et større ønske om at kæmpe mod ulighed og uretfærdighed, og de har et bedre grundlag for at gøre det.

Vi har lagt nogle af de film, som pigerne har lavet indtil nu ud her på siden. Du er velkommen til at skrive og fortælle os hvilke refleksioner, de var anledning til og hvordan du synes de forholder sig til social uretfærdighed! Alle som sender deres refleksioner deltager i konkurrencen om en pose Global Girls karameller. Refleksionerne bliver postet her på sitet (skriv hvis du ikke vil have dit indlæg postet!).

+

Latest from the Blog

Get new content delivered directly to your inbox.